VAIZDO REGISTRATORIAI

Vaizdo registratorius šiandien itin populiarus ir naudingas pirkinys kiekvienam vairuotojui. Registratorius užfiksuos ne tik gražius vaizdus kelyje, tačiau padės išspręsti ir ginčytinas situacijas eismo įvykio metu arba taps itin svarbiu įrodymu esant vagystės, nelaimingo atsitikimo, chuliganiško vairavimo ar kitos nelaimės atveju. Šis nedidelis...

Vaizdo registratorius šiandien itin populiarus ir naudingas pirkinys kiekvienam vairuotojui. Registratorius užfiksuos ne tik gražius vaizdus kelyje, tačiau padės išspręsti ir ginčytinas situacijas eismo įvykio metu arba taps itin svarbiu įrodymu esant vagystės, nelaimingo atsitikimo, chuliganiško vairavimo ar kitos nelaimės atveju. Šis nedidelis prietaisas gali tapti dideliu pagalbininku kelyje.

Rinkoje galime rasti įvairiausių vaizdo registratorių, kurių kainos gali svyruoti nuo dešimties iki kelių šimtų eurų, todėl išsirinkti geriausią kainos ir kokybės santykį atitinkantį variantą iš visos gausos, tampa vis sudėtingiau.  Pabandykime apžvengti savybes į kurias reiktų atkreipti dėmesį prieš perkant video registratorių.

  • Pagrindinė ir svarbiausia savybė yra filmavimo raiška, nuo jos priklausys kiek ryškų ir detalų vaizdą galėsite matyti įraše. Patys populiariausi šiai dienai registratoriai, kurių filmavimo raiška yra HD (1280 x 720) arba „Full HD“ raiška (1920 x 1080).  Pastaroji yra ypač vertinama, dėl savo galimybių įžvelgti automobilio valstybinius numerius ir kitas svarbias smulkmenas. Atkreipkite dėmesį, kad paprastesni vaizdo registratoriai gali deklaruoti, jog raiška bus "Full HD" arba "HD", tačiau tai toli gražu nuo realios raiškos. Tokie prietaisai tik "pritempia" vaizdo skiriamąją gebą iki skelbiamų 1920 x 1080 pikselių, todėl vaizdas bus ganėtinai žemos kokybės.

  • Filmavimo kampas, dar kitaip vadinamas apžvalgos kampu nurodys, kiek plačiai vaizdo registratorius filmuos. Dažnai galima sutikti vaizdo registratorius, kurių filmavimo kampas yra 120 laipsnių. Esant didesniam filmavimo kampui, bei aukštai filmavimo raiškai galėsite matyti ir kelio ženklus, bei kelkraštyje esantį veiksmą. Tačiau registratoriaus nederėtų rinktis tik pagal filmavimo kampą, nes paprastesni registratoriai su itin dideliu filmavimo kampu, jums įrašys kraštuose iškreiptą ir išplaukusį vaizdą.

  • Šiai dienai prekyboje galima rasti daug aukštos klasės registratorių, kurie turi papildomų funkcijų, kurios leis jaustis dar saugesniems kelyje. Viena iš tokių funkcijų yra „G-sensorius“. Šis naujos technologijos jutiklis reaguoja į staigų judesį, tokį kaip staigus stabdymas, staigus pagreitėjimas ar posūkis ar pan, nes jutiklis galvoja, kad esant tokiam veiksmui didėja tikimybė eismo įvykiui. Jutikliui aptikus tokią situaciją, vaizdo įrašas "užsirakina" ir ciklinio įrašymo metu jis nėra ištrinamas.

  • Taip pat dažnai vairuotojai ieško vaizdo registratorių, kurie turi judesio jutiklį. Šis jutiklis reagoja į vaizdo pasikeitimą jo matymo zonoje ir automatiškai įjungia įrašymo rėžimą. Tai ypač pravarti funkcija norint apsisaugoti nuo vagysčių arba vairuotojų, kurie neatidžiai parkuoja automobilį.

Ir tai yra tik keli dalykai į ką reiktų atkreipti renkantis vaizdo registratorių. Geriausia būtų pasikonsultuoti su UrmoKaina.lt specialistu, kuris padėtų jums išsirinkti patį geriausią ir jums labiausiai tinkantį modelį. 

Daugiau

VAIZDO REGISTRATORIAI Yra 36 prekių.

puslapyje
Rodoma 1 - 12 iš 36 dalykų
Rodoma 1 - 12 iš 36 dalykų